Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

η ανώτατη πολιτική εξουσία, η οποία, οργανωμένη σε νομικό πρόσωπο, ασκείται σ΄ ένα σύνολο ανθρώπων εγκατεστημένων μόνιμα σε μια συγκεκριμένη χώρα.

(αυτή είναι μια απλή γενικόλογη μετάφραση)

 

Η εξουσία που ασκεί έχει σημασία να δούμε προς ποια κατεύθυνση ασκείτε : ;

Προς όλους είναι μια των περιπτώσεων αλλά στην περίπτωση του ελληνικού κράτους δεν υφίσταται γιατί υπάρχουν φυλετικές νομάδες που δεν υπακούν στους νόμους του κράτους επίσης επαγγελματικές ομάδες που δεν αναγνωρίζουν καν νόμους και υπάλληλοι του κράτους που ικιποιήθηκαν τον νόμο και νομίζουν ότι από λειτουργοί του νόμου έγιναν οι τιμωροί του νόμου εκμεταλλευόμενοι την πολυνομία – ανομία του κράτους.

Επίσης δεν βλέπω και το κράτος να επιχειρεί ώστε να νομιμοποιήσει τους πολίτες του η καλύτερα κάποιες φορές που προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν να δουλέψει μια δημόσια υπηρεσία βρέθηκαν σε τέλμα λόγο αντιδράσεων των ανθρώπων που πληρώνονται για αυτό.

Είναι ίσως το μόνο δημόσιο που ακούει όταν το συμφέρει τις εντολές που του έρχονται από την κυβέρνηση του κράτους.

Π.χ ήρθε ο κορωνοιός έδωσε άλλες εντολές η κυβέρνηση αλλά δεν υπάκουσε η αστυνομία και με δήλωση της δεν τις υλοποίησε.

Επίσης οι επίσημες και ανεπίσημες έρευνες που κάνουν δημόσιοι λειτουργοί δεν είναι μυστικές μπορούν να αγοραστούν η να διαρρεύσουν σε οποιαδήποτε μ.κ.ο η δημοσιογράφο η δικηγόρο επιφανή εις βάρος του στοχευόμενου πολίτη.  (μπούλινκ)

Εφόσον οι νομοθέτες  περνούν φωτογραφικά νομοσχέδια την τελευταία μέρα πριν κλείσει η βουλή για να αθωώνονται οι δικοί τους πελάτες και αλώνουν έτσι για χάρη μερικών πλούσιων η μ.κ.ο αντιπρόσωπων,

Η απορία είναι πως ο ίδιος που είναι νομοθέτης για το κράτος είναι και μεγαλοδικηγόρος ιδιώτης που ιδιωτεύει.

Επίσης μεγάλο θέμα παλαιοτέρα έγινε για το αν ο δημόσιος η κυβερνητικός υπάλληλος μπορεί να ασκεί άλλο επάγγελμα η εναρμονισμένο με το ίδιο του το επάγγελμα, και αμέσως ιδρύονταν εταιρίες οικογενειακών προσώπων για να προμηθεύουν το δημόσιο τα υλικά που χρειαζόταν με ότι τιμή ήθελε ο εκλεγμένος η διορισμένος προς κατάχρηση του δημοσίου.

Σε αυτό το κράτος είναι μερικοί που κάνουν ανομίες και μετά συνθλίβουν τους απλούς και φτωχούς ανθρώπους παριστάνοντας τους καθωσπρέπει ενώ έκαναν τις μεγαλύτερης αλητείες και  παραχωρήσεις για να κερδίσουν την θέση τους.

Το κράτος με την σειρά του δεν αφήνει τον ιδιωτικό τομέα να ανατηχθεί δεν δίνει άδειες για επιχειρήσεις ταλαίπωρε τους πολίτες του μέχρι να φτάσει  και αν , στην υπογραφή,

Η επιλέγει σε ποιον θα δώσει.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεστε όμηρος στην άδικη επιλογή,  δίνει τα πάντα σε αυτούς που δεν παράγουν και ( αρκετοί αυτών καταχρώνται τις εξουσίας τους )  

Και συνθλίβει τους βιοπαλαιστές και ιδιωτικό τομέα. ( είναι σαν να θέλει να μείνουν οι δημόσιοι και οι μετανάστες σε αυτό τον τόπο )

Π.χ μπήκαμε στην εποχή τις ηλεκτροκίνησης εδώ και 3 τρία χρόνια οι ιδιώτες εγκατέστησαν σε πάρκων εμπορικών κέντρων σε μεγάλα  μάρκετ αυτόματη παροχή ρεύματος για οχήματα, η άδεια δεν δόθηκε ποτέ για να λειτουργήσουν ( έτσι σώζουμε το υπερβάλλον εμείς ) επίσης τα ηλεκτρικά οχήματα πολύ ακριβότερα από το εξωτερικό γιατί δόθηκε άδεια σε έναν εισαγωγέα και αν αγοράσετε από αλλού δεν παίρνετε επιδότηση για το περιβαλλοντικό όχημα σας.

Όποτε για ποια ελεύθερη αγορά μιλάμε;

Ενώ αν πάρουμε παράδειγμα ένα δημόσιο έργο το μετρό τις Θεσσαλονίκης

 Που χτίζετε επί εικοσαετίας και δεν τελειώνει 13 χιλιόμετρα μόλις, γελάνε και οι πέτρες , αλλά τα κονδύλια έχουν τελειώσει αρκετές φορές άλλαξαν και οι εταιρίες κατασκευών επίσης και αντί να πάει σε βιομηχανικές ζώνες η σε ολόκληρη πόλη και αεροδρόμιο,            ( μεγάλο πάρτι ).

Επίσης οικονομικά στοιχεία του παρελθόντος δήξανε την υπερχρέωση του κράτους λόγο του δημοσίου ελήματος και μείς συνεχίζουμε τον χαβά μας δανειζόμαστε να πληρώνουμε κηφήνες που δεν θέλανε την ψηφιοποίηση του κράτους για να μην χάσουν την θέση τους ( με αφορμή τον κορονοιό εκπολιτιστήκαμε

Επίσης ξέρει να συμπιέζει τους νομίμους πολίτες προς την ( κατά γράμμα νομιμότητα ) ενώ μεγάλες κοινωνικές ομάδες ζούνε με δικούς τους νόμους και γράφουν στα αρ…ια τους άλλο το νομικό σύστημα τις χώρας γιατί αυτοί λογοδοτούν σε άλλη δική τους αρχή που έχει αφήσει το κράτος να υποκαθιστά το ίδιο,

τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τα αλλαγμένων πινακίδων, τα χωρίς έλεγχο, ναρκωτικά διακίνηση, κλοπές, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, οι ίδιοι στα επιδόματα είναι είναι πρώτοι που τρέχουν να τις πάρουν από το κράτος που δεν αναγνωρίζουνε και δεν δίνουν ποτέ τις υποχρεώσεις τους η να αναγνωρίζουν ότι έχουν.

Η διακίνηση ουσιών συλλαμβάνετε μόνο όταν εμπλέκετε ξένη πληροφόρηση για ποσότητα εισαγόμενη και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Οι άνομες ομάδες και οι ευνοημένοι του κράτους ζουν καλύτερα από τους νομοταγείς που παρενοχλούνται σχεδόν από τους άνομους και από τους προστάτες τους.

Αρκετοί από καθωσπρέπει διορισμένους είναι οι ίδιοι καταχραστές που διακινούν, διαφθαρούν, και ασκούν και εκφοβιστική τρομοκρατία και στήριξη σε άτομα που χρεισημοποιούντε για βρομοδουλιές του κράτους χωρίς αποδείξεις.

Άλλες ομάδες περνούν εντολές από δικές τους αρχές που υπακούν σε διοικήσεις εκτός του ( κράτους Ελλάδα ) και πράττουν ανάλογα και εις βάρος του συνόλου.

Κάθε εισερχόμενος από ανατολικά είναι κατευθυνόμενος πολίτης που ενώ διώχτηκε από την χώρα που ήταν ως ξένος ήρθε και συμπεριφέρεται σαν ότι χώρα ήταν πριν.

Οι εισερχόμενοι από βορά εδώ λύνουν το βιοποριστικό τους αλλά μισούνε όλους και άλλα με τάσεις προς ότι έγκλημα υπάρχει.

 

(Το κράτος λειτουργεί με αυτόματο πιλότο χωρίς έλεγχο κανείς δεν ελέγχει κανέναν το κράτος αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του.)

 

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παραμελημένοι μη στελεχωμένοι για να βοηθάτε η διαφθορά άραγε τυχαίο;

Οι φορείς του νόμου πλήρος καθυστερημένη, γραφειοκρατούμενη, ανύπαρκτη στην πρόληψη και ανύπαρκτη και στην πορεία των γεγονότων η παρακολουθούν τα γεγονότα από μακριά εκμεταλλευόμενη των εξουσιών του επαγγέλματος τους και πολλές φορές πουλώντας πληροφορίες σε μ.κ.ο η δημοσιογράφους η σε άλλες ομάδες ίσως και παράνομες και χλευάζοντας να επωφελούνται την κατάσταση που είναι οι ίδιοι που δημιουργούν με την αδράνεια τους μη κάνοντας το καθήκον τους, μόνο όταν τελικά οταν κρυφτούν από την δράση και παρόν να φανούνε στην μισθοδοσία.

Το κράτος μοιράζει λεφτά με νόμους υποστήριξης κατά περιόδους σε κοινωνικές ομάδες π.χ. οι αρχιτέκτονες έκαναν τρεις φορές νομιμοποιήσεις σε υμιηπέθριους για τα ίδια ακίνητα,

 Δηλαδή αφήνει το κράτος να παρανομείς κατασκευαστικά αρχικά μετά κρίνει παράνομα αυτά που έχουν περάσει από (έλεγχο) με υπογραφές και τα ρίχνει μετά στους πολίτες που είδη είναι χρεωμένοι για να πληρώσουν τα σπασμένα χωρίς όμως να τιμωρεί τον εργολάβο που ήταν αυτός που έκανε την παρανομία μαζί με τον αρχιτέκτονα και τον ελεγκτή του κρότους.

Αν δεν μπορείς να να τιθασεύσεις τις ομάδες βίας γηπέδων τις ομάδες βίας μεταναστών τις ομάδες βίας λαθρομεταναστών ε τότε τι κράτος είσαι τι ασφάλεια παρέχεις  στον φορολογούμενο σου πολίτη που των καταπατάς και επιδοτείς τον λαθρομετανάστη τον αφήκανε τον μετανάστη που δεν αναγνωρίζει καμία υποχρέωση προς την κοινωνία μας ( την ασφάλεια μισθών του δημοσίου που δεν κάνουν την δουλεία τους που καταχρηστικά υπάρχουν οι περισσότεροι )

Όπου έχει το κράτος ευθηνές έχει φροντίσει να απελάσετε όπου πρέπει να επέμβει δεν εμπλέκονται οι δημόσιοι φορείς του με αιτιολογία τα γραφειοκρατικά του που το ίδιο δημιούργησε για να μην υπάρχουν ευθηνές και συνέπειες σε καμία υπηρεσία και περιμένουν από την κεντρική διοίκηση έγκριση                                     ( π.χ. για μετακίνηση καρφίτσας )

Δεν μπορώ να κατανοήσω πως η δημόσια υπηρεσία ρεύματος θέλει να χρεώνει τους νομοταγείς πολίτες και δεν συλλαμβάνει αυτούς που κλέβουν από αυτήν το αγαθό που τελικά το τιμολογεί πάλι πάνω στον νομοταγή πολίτη.

Αυτός ο νομοταγής πολίτης πόσα ποια μπορεί να αντέξει αναρωτήθηκε ποτέ το κράτος;

Πληρώνει το δημόσιο των λαθρομετανάστη τον αφήκανε και χωρίς καλοπληρωμένες δουλείες γιατί τις καλοπληρωμένες τις κατέχουν οι μετανάστες από ανατολικά και τα απλήρωτα στεγαστικά τα πήρανε οι ανατολικοί κυρίως αλλά το κράτος δεν τους παίρνει ούτε αυτά που έχουν υπογράψει ότι θα πληρώσουν.

Και παρόλα αυτά μέλανε για υπογεννητικότητα στην Ελλάδα αφού ο έλληνας ο μη δημόσιος ζει μόνο για να φορολογείτε βάναυσα και να μην σηκώνει κεφάλι.

Αυτό δεν θα μας πει κανένας αν είναι σχέδιο του κρότους η τις Ευρώπης η των τούρκων η των μ.κ.ο 

Αυτό που θα μπορούσε να γίνει από 25 χρόνια πριν η κατάργηση των καταχραστών του δημοσίου χρήματος, η μύωση δηλαδή των ψηφοφόρων από υποχρέωση του 70% των υπαλλήλων του δημοσίου,

Η κατάργηση τις μονιμότητες του δημοσίου, που μπορεί 50 χρόνια πριν να είχε νόημα τώρα δεν έχει κανένα η ίσως έχει καταχρηστικό και ατιμωτικό χαρακτήρα και δημιουργεί πολίτες δυο η τριών επίπεδων.

Ίσως και μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να ανακινήσει το δημόσιο σε δραστηριότητα να βγει από την αδράνεια και την ανευθυνότητα να μπει στην αξιολόγηση να ελεγχτεί από άλλο φορέα όχι του δημόσιου.

 

Κ. τ. λ    κ. τ. λ     κ .τ. λ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου